**Farsangi Élvezet: 30 Perc Alatt Készíthető Vendégfogó Fánk Recept** A farsangi időszak nemcsak a jelmezekről és mulatságokról szól, hanem a finom falatokról is! Ez a gyors és egyszerű öntött fánk recept tökéletes választás, ha vendégeket vársz, vagy cs
Először gondosan szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd félretesszük, hogy megőrizze a légies állagát. Közben a tojássárgáját a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot vagy vanília aromát. Ezt követően fokozatosan, kézi habverő segítségével, felváltva adjuk hozzá a langyos tejet és a lisztet, ügyelve arra, hogy a tésztánk csomómentes legyen. Végül, hogy a hab könnyedsége ne vesszen el, óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjét is.
Egy fazékban az olajat addig hevítjük, amíg egy csipetnyi kenyérbél azonnal a felszínre nem emelkedik, amint belekerül. (Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe közepes hőfokon.)
A tésztamasszát egy habzsákba helyezzük, de egy igazán praktikus megoldás, ha egy alaposan megtisztított ketchupos flakonba töltjük. Így sokkal egyszerűbb formázni, hiszen a flakonból könnyedén nyomhatjuk a masszát a forró olajba.
A fánkokat mindkét oldalukon gyönyörű aranybarnára sütjük, majd óvatosan papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olaj szépen felszívódjon. Tálaláskor ízlés szerint hintázzuk meg porcukorral, vagy kínáljuk ízletes lekvárral, hogy minden falat egy igazi élvezet legyen.