Dél-Korea egyik legnagyobb repterén közel 11 tonna ilyen különleges finomságot foglaltak le.


Repülős utazások előtt az utazók számára az egyik legnagyobb kihívás mindig az, hogy pontosan mit vihetnek magukkal a fedélzetre, és mi az, amit a biztonsági ellenőrök biztosan elkoboznak tőlük. A CNN hírei szerint Dél-Koreában különösen érdekes helyzet alakult ki, ugyanis az ország egyik legismertebb nemzeti étke, a kimcshi, az egyik leggyakrabban lefoglalt termék. Bár a kimcshi fermentált zöldségekből készül, a szabályozások szerint folyadéknak minősül, ami komoly fejtörést okoz az utazók számára.

A kimcshi a dél-koreai kultúrában olyan alapvető szerepet játszik, mint számunkra a kovászos uborka, így nem meglepő, hogy ez az étel az ország egyik legnépszerűbb fogása. Sokan, akik ellátogatnak Dél-Koreába, szívesen hoznának haza belőle egy kis adagot emlékül, de a repülőtéri szabályok miatt ez nem olyan egyszerű. A fermentált, ízesített zöldségek ugyanis folyadéknak minősülnek, így a utasok számára tilos felvinni őket a repülőgépre.

A CNN arra emlékeztet, hogy nem ez az első eset, amikor a dél-koreai légiközlekedés szigorúbb szabályokat vezet be bizonyos ételek és italok tekintetében. Ahogy mi is hírt adtunk róla, tavaly a Korean Airlines úgy döntött, hogy kitiltja a zacskós leveseket a fedélzetről, mivel azok túl forrók lehetnek, ami balesetveszélyt jelent.

Related posts