Újabb nemzetközi megmérettetésen kiemelkedő sikert aratott a Vál-Völgye Pékség!

A Vál-Völgye Pékség újabb nemzetközi elismerésben részesült, hiszen négy díjat hozott haza a londoni Nemzetközi Excellence Taste versenyről. A 21 ország legkiválóbb termékeit felvonultató megmérettetés során a magyar pékség innovatív és hagyományos ízkombinációi egyaránt lenyűgözték a szakmai zsűrit, ezzel tovább erősítve pozícióját a globális gasztronómiai élvonalban.
További két termék ezüst díjat nyert. A klasszikus ízek kedvelőit megcélzó Szatmári szilvás rácsos és a formabontó Wasabis-céklás kenyér egyaránt a "dobogó második fokára állhatott".
"Elképesztő érzés, hogy ismét a világ legjobbjai között tudhatjuk magunkat" - nyilatkozta Kenéz-Hanyecz Kinga, a Vál-Völgye Pékség alapítója. "Külön öröm számunkra, hogy legújabb termékünkkel, a kecskesajtos-céklás kenyérrel azonnal aranyérmet nyertünk, ami megerősíti, hogy jó irányba haladunk az innováció terén."
A Nemzetközi Excellence Taste díj zsűrije a világ legkiválóbb szakértőiből tevődik össze, akik egy különleges, háromlépcsős vaktesztelési eljárás keretében értékelik a termékeket. A bírák nem tudják, ki a gyártó, és honnan származik a termék, így a döntéseik kizárólag az érzékszervi jellemzők - íz, illat, állag és megjelenés - alapján születnek meg. Ez a megközelítés biztosítja a teljes körű objektivitást, és hozzájárul a díj kiemelkedő presztízséhez.
A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Vál-Völgye Pékséget Kenéz-Hanyecz Kinga álmodta meg 2020-ban. A magas minőségű, vadkovászos fagyasztott pékárukat elsősorban a hazai hotel piacra gyártják, és a cégcsoporthoz tartozó Hunguest Hotelek mellett mára közel 60 hotelben és számos étteremben, illetve gourmet szaküzletben érhetőek el a termékeik.