Ettől a titkos módszertől akár négy napig is üde és ropogós maradhat a vágott saláta a hűtőben: hihetetlen, de valóban beválik!

Van egy remek módszer arra, hogy a saláta friss és ropogós maradjon hosszabb ideig!
A friss, ropogós saláta a könnyű nyári ételek egyik legkedveltebb alapanyaga, ám sokan tapasztalták már, hogy a vásárlás vagy a mosás után szinte órákon belül megindul a fonnyadás, a barnulás vagy épp a nyálkásodás. A hűtőbe tett, előkészített levelek gyakran már másnapra elveszítik roppanós állagukat, így a salátakészítés öröme bosszúsággá válik. Pedig a legtöbb salátafajta - legyen szó római, jég-, vaj- vagy fodros salátáról - valójában képes lenne napokig megőrizni a frissességét, ha megfelelően bánunk vele. A trükk nem új keletű, de most ismét virágkorát éli, mivel elképesztően egyszerű, és még azok is alkalmazhatják, akik nem szeretnek túl sokat bíbelődni a konyhában.