Csirkemájas zúzapörkölt: egy ínycsiklandó ízélmény a Vajdaság szívéből A csirkemájas zúzapörkölt nem csupán egy étel, hanem egy igazi kulináris élmény, amely a vajdasági konyha gazdag örökségét tükrözi. Az ízek harmóniája és a hagyományos fűszerek haszná


A zsíron aranyszínűre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd levesszük a tűzről. Ezután fűszereket hintázunk bele, alaposan összekeverjük a megtisztított zúzával, és fél deciliter vízzel felöntjük. Lefedve, takaréklángon pároljuk, amíg a hús megpuhul, ami körülbelül 1,5-2 órát vesz igénybe. Közben érdemes a párolgott levet néhányszor pótolni egy kis meleg vízzel. Amikor a zúza már majdnem elkészült, óvatosan beletesszük a májat, és az edényt rázogatva további 10 percig pároljuk. Az ételt azonnal tálaljuk melegen. Kísérőnek remek választás a puliszka és a kovászos uborka, de a tejfölös galuska friss idénysalátával szintén kiválóan illik hozzá.

Related posts